Guzzarish (2010)

 2012.05.01. 18:26

guzaarish-movie-image_1335888156.jpg_1024x768

A Guzzarish elég hamar a kedvenc filmjeim közzé került. Nem elég, hogy SLB (Sanjay Leela Bhansali) film, amiket kifejezetten imádok a gyönyörű képi világ miatt, Aishwarya Rai játszik benne amitől általában (nem mindig) a filmek már alapból nagyszerűek. A zene az egyszerűen tökéletes, ami még érdekessé teheti, hogy SLB nem csak rendezte a filmet, hanem most először a zenét is ő szerezte. Ez Hirithik Roshantól látott harmadik filmem, de amit ebben a filmben nyújtott színészileg, egyből felemeli a legjobbak közzé.

 

A történet nem a legvidámabb, de valahogy mégis. Ez most kicsit furán hangzik, de tényleg így van. Az egész filmen végig kísér minket, hogy vagy a boldogságtól, vagy éppen az ellenkezőjétől támad sírhatnékunk. Nekem néha mindkettőtől. A film fő témája az eutanázia. Hirithik egy híres bűvészt alakít, aki 12 éve egy baleset folytán lebénult. Se a lábát, se a kezét, nem tudja mozgatni, nyaktól lefelé lebénult. Az évek alatt írt könyvet, rádiós műsort vezet, az emberek szeretik, tisztelik, és reményt ad nekik. De ő szeretne meghalni. Mivel az öngyilkosságra nem képes ezért kérvényezi az eutanáziát, ami Indiában törvény által tiltva van. Megkezdődik a kampányolás érte, és megkezdődik Ethan életének darabokra szedése. Gyönyörű monológok vannak benne, még szebb képek, továbbá rengeteg fájdalom, és gyötrelem. Mert bárhogy nézzük a nyaktól lefelé való bénulás kiszolgáltatottá tesz és tehetetlené. Ezt talán az a jelenet mutatja be legjobban, mikor nem tudja megvédeni az ápolóját és egyben szerelmét Sofiát, a volt férje dühöngésétől. Csak nézi és tehetetlenül ordít a férfival, hogy hagyja abba.

 

Most mindenki döntse el maga, hogy egyet ért-e a kegyes halállal vagy nem. Én személy szerint egyet értek, de a film végére, annyira megkedveltem Eathan karakterét, hogy nem tudtam eldönteni, ha nekem kéne döntenem a sorsáról megadnám-e neki az engedélyt vagy sem. Nehéz kérdés.

 

Ime a kedvenc  számom a filmből:

https://www.youtube.com/watch?v=Y0Cb0QLFaaU&feature=related

Értékelés: 10/10

Címkék: India Bollywood Guzaarish Aishwarya Rai Hirithik Roshan

A bejegyzés trackback címe:

https://indiateka.blog.hu/api/trackback/id/tr724482667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása