Delhi Belly (2011)

 2012.05.02. 15:14

263848_10150272790758278_82457488277_9000074_5716462_n.jpg

 A Delhi Belly kifejezést akkor szokták használni, amikor egy turistán (illetve régen az angol sereg tagjain) végig megy egy erős gyomorrontás köszönhetően, Delhi és India különböző baktériumainak. Ez az egész filmen végig kísér minket. No, nem azért, mert olyan rossz lenne a film. Én szerintem pár év múlva bizonyos dolgokban korát megelőző filmnek fogják tartani. (Illetve most jelent meg a Hate Story című film, amit szintén jelölnöm kéne erre a címre.)

A történet egy repülőtéren kezdődik, ahol egy idegeskedő férfi oda ad egy csomagot egy fiatal nőnek, aki látványosan nem érti, hogy valószínűleg valamilyen csempészárut kell továbbítania. Innentől, pedig a kis csomag útját követhetjük végig. Ez a film tipikusan olyan, hogy valami véletlenül megzavarja a szokásos és nem feltétlenül jó életedet, majd egyre rosszabb helyzetbe keveredsz, ahonnan hiába próbálsz kikerülni jól, egyre rosszabb dolgok történek veled. Ez persze a néző számára irtó vicces.

Nézzük csak az alaphelyzetet. Sonija veszi át a csomagot, amit gyorsan le is passzol a vőlegényének, Tashinak (Imran Khan) és annak, két lakótársának. Arup (Vir Das) egy grafikus, aki utálja a főnőkét, a szerelme pedig másik férfihoz megy hozzá. Nitin (Kunaal Roy Kapoor) egy helyszíni fotós, aki a főbérlőjüket kezdi megzsarolni, illetve ő az a „szerencsés”, aki elkapja a Delhi Bellyt.

Szóval a probléma ott kezdődik, amikor Nitinre rá jön a szapora és nem igazán lesz vége, a wc-re járásának, székletmintát kell vinnie az orvosához. Arup lesz a futár, és ő rossz csomagot add be az orvosnak, a maffiózónak, akinek pedig az eredeti kis csomagot kellet volna leadnia, egy adag kakit visz. Innentől pedig nincs megállás. A néző és egyben Tashiék is az események közepébe kerülnek, ahonnan tényleg elég nehéz lesz kikerülniük.

Onnan gondolom, hogy korszakalkotó filmet láttam, mivel elég nagy hangsúlyt fektetnek az orális szexre. Láttam már filmet, ahol volt rendes sex jelenet (Band Baaja Baarat), de az orális szex- szel említésszerűen emlékeim szerint csak egyszer találkoztam (Dev. D). Itt pedig beszélnek róla és csinálják is. Most lehet vannak páran, akik furán néznek és nem értik azt, hogy én ezt miért is gondolom korszakalkotónak. De ne feledjük, hogy ez India és Bollywood.

A zene egész jó, de hallottam már jobbat is. Viszont mivel ez egy UTV film nem igazán csalódtam benne, így adok rá egy 10/9-et.

 

Íme, a Trailer:

www.youtube.com/watch

Továbbá az egyetlen szám, ami igazán tetszet:

www.youtube.com/watch

Címkék: UTV Imran Khan

A bejegyzés trackback címe:

https://indiateka.blog.hu/api/trackback/id/tr694484428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása